Visst är det snyggt med långt hår? Men hur värt är det att vara snygg då en zombie kan få tag i ditt hårvall och kalasa på ditt kött? Dagens tips, Klipp dig.
En sak som du alltid ska tänka på i din vardag är att vara beredd på att katastrofen ska slå till.
Lär känna din omgivning!
 
En sak som du mycket väl kommer få nytta av är att veta vart det finns bra hus i ditt område att gömma sig i.  Dina grannar som nu är Zombies kommer inte ha något emot att du bosätter sig i deras villa.
Ett bra "flykthus" har gärna ett någorlunda platt tak, gärna en balkong på 2 våningen.
Balkongen använder man som ytterdörr då du såklart har totalförstört trappan inomhus för att förhindra några zombies på ditt plan. Försök att välja ett hus med närhet till ett vattendrag, Något som många glömer att tänka på är att vattnet i husen faktiskt behöver el för att fungera. Och utan vatten klarar man sig inte så länge.
 
Har du t.e.x koll på alla utvägar från din arbetsplats? Vart finns brandtrappan? När du väl tagit dig ut genom takföstret, kommer du ned på marken utan att bryta benet(eller båda) Finns det det några tänkbara vapen?
Liknande gäller såklart din skola. Där har ni även turen att kunna hälsa på sjuksysters lya för att fylla fickorna med massor av behövligheter som kompresser, sårtvätt osv, Det hjälper inte så mycket mot ett bett, men det finns andra saker att skada sig på.
 
Big NO NOS är sjukhus och polisstationer, Har du något sådant i din närhet, Spring åt andra hållet. Dit åker folk i början men anhöriga eller sig själva efter att ha "blivit biten av någon tokig gubbe"
Smittan eskalerar snabbt där då det finns många sjuka försvarslösa människor som bara ligger som serverade på silverfat.